fbpx

Boilere electrice

Boilere electrice. Boilerele sunt dispozitive care utilizează electricitatea pentru a încălzi apa. Funcțioeaza pe același principiu ca și o centrala electrica. Pentru a incalzi apa, folosește o rezistență electrică, pentru a ajunge apa la temperatura dorită.

Procesul începe atunci când apa rece intră în boiler și este stocată într-un rezervor izolat termic. Odată ce apa este în rezervor, rezistenta este activata, generând căldură și transferând-o la apa din jur. Temperatura apei este controlată de un termostat. Acesta oprește alimentarea cu energie electrică atunci când temperatura atinge setările dorite și reia funcționarea atunci când temperatura scade sub nivelul prestabilit.

Un avantaj major al boilerelelor electrice este că sunt ușor de instalat și nu necesită echipamente sau instalații complicate, precum conducte de gaz sau evacuare a fumului. De asemenea, acestea sunt adesea mai compacte decât alte tipuri de boilere, fiind potrivite pentru locuințe sau spații unde spațiul este limitat.

Boilerele electrice sunt utilizate în mod obișnuit în gospodării și în alte medii rezidențiale sau comerciale. Este o soluție eficientă și fiabilă pentru încălzirea apei.